Samenvatting boek

Nieuwsgierig naar het boek? Lees hieronder de samenvatting!

Als historicus is Berend Schulte niet heel erg succesvol totdat hij door zijn oude school liefde Sophie wordt benaderd. Tijdens haar werk als archeologe stuit ze in Zuid Duitsland nabij de Obersalzberg, tijdens de tweede wereldoorlog hét nazi bolwerk van Hitler, op een geheim wat niet onthuld mag worden. Ze moet vluchten en benadert Berend, van wie ze weet dat hij gespecialiseerd is in dit onderwerp, om samen met hem op zoek te gaan naar een mogelijke oude Joodse oorlogsbuit die ergens op de berg is verstopt.

Sophie wordt al vanaf haar vlucht uit Duitsland gevolgd omdat zij de blauwdrukken heeft gestolen van de mogelijke locatie. Om aan haar volgers te ontvluchten vertrekt ze naar Berend die ondertussen op vakantie is in Barcelona en de liefde tussen hen beide bloeit op. Ze besluiten samen af te reizen naar de Obersalzberg. Met de hulp van Seppie, een Duitse pension eigenaar nabij de Königsee die zelf al sinds zijn jeugd de geruchten heeft gehoord van de mogelijke oorlogsbuit, proberen ze een plan te bedenken hoe ze de bouwplaats van het hotel kunnen bereiken om met behulp van de gestolen blauwdrukken deze buit te vinden.

Tijdens de zoektocht worden ze beiden meegezogen in de afschuwelijke nazi historie en dwarsgezeten door Karl, de lokale projectontwikkelaar die nauw betrokken is bij de bouw van het hotel. Een spannend maar hachelijk avontuur ontvouwt zich omdat er bepaalde krachten zijn die niet willen dat dit geheim onthult wordt. Zullen ze de oorlogsbuit weten te vinden en door wie worden zij tegengewerkt? En welke geheimen heeft Sophie waardoor de zoektocht wordt bemoeilijkt en wat is haar relatie tot Karl?

Dit spannende verhaal neemt je mee op een reis dat schommelt van heden tot verleden waarbij de afschuwelijke drang van de nazi’s om zich te vergaren met de Joodse welvaart centraal staat.


Twitter Facebook LinkedIn VolgenOorlogsbuit ook te koop in Belgiƫ!

Boekpresentatie 'Oorlogsbuit' groot succes!

Oorlogsbuit is per vandaag te bestellen!

Promotie in Hartje Hoensbroek

Nog 7 dagen en dan ...