Oorlogsbuit

Oorlogsbuit

Het Walküre syndicaat

In dit tweede deel van de 'Oorlogsbuit' reeks gaat Berend op zoek naar zijn grote liefde Sophie. Zij is ontvoerd omdat ze in het bezit is van een geheugenschijf met gevoelige informatie over het geheimzinnige "Walküre syndicaat", een groep hooggeplaatste en invloedrijke personen en gerund door de charmante maar bikkelharde Monica Kraus. 
Zij gaat tot het uiterste om deze geheugenschijf, waarop de plannen van het syndicaat staan om een nieuwe rechts-extremistische wereldorde te creëren, weer in eigen bezit te krijgen. 
Het openbaar maken van deze data zal namelijk zeer ernstige gevolgen hebben voor de wereldeconomie en de stabiliteit van regeringen.

Berend wordt in zijn zoektocht bijgestaan door een oude schoolvriend en computerdeskundige Pepijn Terol. Beide reizen naar het zuiden van Duitsland waar Sophie wordt vastgehouden in een ondergrondse bunker, hier ligt ook een grote historische en zeer kostbare buit uit de tweede wereldoorlog verborgen. Deze oorlogsbuit wordt beveiligd door Volker Schuhbeck, de rechterhand van Monica. Volker, die zelf hunkert naar macht en zeer invloedrijk is binnen het syndicaat, volgt zijn eigen agenda om haar buitenspel te zetten.

Berend beland in hachelijke situaties en moet vechten voor zijn leven én voor dat van Sophie maar zullen ze het beide overleven? Welke uiterst gevoelige informatie staat er op de geheugenschijf die niet openbaar mag worden gemaakt en welke rol speelt het verleden van Berend in dit alles?

‘Oorlogsbuit; het Walkure syndicaat’ is het spannende vervolg op de debuutthriller ‘Oorlogsbuit’ en gebaseerd op waargebeurde feiten en bestaande locaties. 

Bestellen
Oorlogsbuit

Oorlogsbuit

Historicus Berend Schulte wordt benaderd door zijn oude schoolliefde Sophie. Tijdens haar werk als archeologe stuit ze op een bouwplaats in Zuid Duitsland op een geheim wat niet onthuld mag worden. Ze moet vluchten en benadert Berend. Samen gaan ze zoek naar een mogelijke oude Joodse oorlogsbuit. Tijdens de zoektocht worden ze dwarsgezeten door Karl, de lokale projectontwikkelaar die nauw betrokken is bij de bouwwerkzaamheden. Er spelen nog enkele geheimen bij Sophie waardoor de zoektocht wordt bemoeilijkt, en een spannend maar hachelijk avontuur volgt. Het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal schommelt tussen heden tot verleden waarbij de afschuwelijke drang van de nazi’s om zich te vergaren met de Joodse welvaart centraal staat.

Bestellen